Liječenje neplodnosti 

Vantjelesna oplodnja.jpg

Uspješno primjenjujemo najsavremenije metode za liječenje steriliteta (IVF/ICSI/PISCI) i na području BiH predstavljamo vodeći centar koji se bavi procedurama vantjelsne oplodnje. Zajedno sa našim stručnjacima rade i ljekari iz Beograda i Praga, a naši embriolozi osim edukacije i stručnih zvanja koja su stekli u inostranstvu, posjeduju ESHRE sertifikate za kliničke embriologe. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i partnerstvu sa vrhunskim stručnjacima bilježimo izuzetan procenat uspješnosti procedura vantjelesne oplodnje. 

Napredne laboratorijske metode 

čuvanje_embriona.jpg

Za odabir što kvalitetnijih spermatozoida koristimo napredne metode, a jedna od najpopularnijih je MACS, magnetno odabiranje spermatozida, koja nam omogućava kvalitetnu selekciju najfunkcionalnijih spermatozoida. Osim IVF i ICSI metode, koristimo i PICSI - tehnika koja se koristi za odabir najkvalitetnijih spermatozoida te TIME LAPSE koja podrazumijeva 24-časovno praćenje embriona i odabir najboljih prilikom embriotransfera. Za što bolju implantaciju embriona na zid materice koristimo medijum EmbryoGlue. 

Vitrifikacija 

Zamrzavanje jajnih celija.jpg

Ukoliko nakon IVF/ICSI postupka dobijemo veći broj kvalitetnih embriona radimo zamrzavanje koje se obavlja u strogo kontrolisanim laboratorijskim uslovima. Zamrzniti embrioni se čuvaju u specijalnim posudama sa tečnim azotom, do momenta kada pacijenti zatraže njihovu upotrebu. Nudimo i prventivno zamrzavanje spermatozoida i jajnih ćelija (Social Freezing) koje je moguće koristi u budućnosti, odnosno prma želji pacijenata. 

Genetika 

Genetika.jpg

Naša partneri, vodeći evropski centar za liječenje neplodnosti, Pronatal u svojoj vrhunski opremljenoj i specijalizovanoj genetskoj laboratoriji otkriva nasljedna i tumorska oboljenja još prije začeća, preimplantacijslih genetskim testiranjem (PGT) i/ili tokom razvoja ploda primjenjujući vlastite prenatalne neinvazivne testove.

Donacija 

Program donacije.jpg

Budući da je klinika Medico-S članica grupacije Pronatal, našim pacijentima je otvorena mogućnost saradnje sa svim ljekarima iz grupacije, a olakšan je i pristup programu vantjelesne oplodnje sa doniranim reproduktivnim ćelijama.

 

Donorski program u Češkoj regulisan je strogom zakonskom regulativom, i pod jednakim uslovima se primjenjuje za inostrane pacijente kao i za državljane te zemlje. Zakon je regulisao da umjetna oplodnja ne smije biti korištena u svrhu selekcije polova, a starosna dob žene na dan embriotransfera ne smije biti viša od 48 godina i 364 dana.