Muška neplodnost - liječenje 

TESE ili hirurška biopsija testisa je metoda koju koristimo u cilju prevazilaženja muškog steriliteta (azoospermije). Preporučuje se muškarcima koji imaju izuzetno mali broj spermatozoida u ejakulatu, sa abnormalnom morfologijom ili sa nekim defektima koje emrbiolog identifikuje na nalazu spermorgama. Ova metoda je i jedan od načina prevailaženja potpunog odsustva spermatozoida u ejakulatu. Riječ je o hirurškoj metodi koja se izvodi u totalnoj anesteziji.

TESA ili aspiracija spermatozoida koja se najčešće primjenjuje kod mušaraca sa opstruktivnom azoospermijom. Aspirirano tkivo se obrađuje u embriološkoj laboratoriji, gdje se izdvajaju funkcionalni spermatoziodi koji se dalje pripremaju za ICSI postupak. Izvodi se u lokalnoj anesteziji.

PESA ili perkutana epididimalna punkcija sperme je aspiracija spermatozoida iz epididimisa pomoću igle. Ne zahtjeva hiruršku intervenciju, nego vještinu urologa koji uzima spermatoziode iz kanala pasemenika i priprema ih za dalji postupak.

KRIOPREZERVACIJA UZORAKA TKIVA testisa je proces zamrzavanja tkiva, koje je dobijeno biopsijom testisa (TESE). Tkivo se zamrzava kontrolisanim procesom zamrzavanja do vrlo niskih temperatura i čuvaju na temperaturi tečnog azota (-196°C). Za zamrzavanje tkiva naši embriolozi koriste metodu slow freezing.