Uspješne VTO priče - KONAČNO RODITELJI

Dijana i Matthias Ljubojević postali su roditelji divne djevojčice Eleonore, koja je na svijet došla nakon postupka vantjelesne oplodnje u našoj klinici. Ljubojevići su među onim sretnim pacijentima koji su svoju borbu za potomstvo završili nakon jednog postupka vantjelesne oplodnje.


 

Na liječenje u Banjaluku


Budući da žive u Njemačkoj Ljubojevići su za kliniku Medico-S saznali putem interneta, tačnije društvenih mreža.


„Nakon što sam vidjela brojne pozitivne komentare i rezultate koje postižete, odlučili smo da vas kontaktiramo i zakažemo prvi pregled“, kaže Dijana.


Preporuku za postupak vantjelesne oplodnje kao terapije za liječenje neplodnosti, Ljubojevići su dobili od svog ljekara u Njemačkoj ali su se odlučili da postupak rade u svom rodnom gradu.


I, nisu pogriješili.


„Uzeli smo odmor i nakon konsultacija i dodatnih nalaza koje smo uradili da ne gubimo vrijeme, došli na postupak u Banjaluku. Odmah nam se dopala ljubaznost i otvorenost osoblja, a posebno naše doktorice Danijele Madžar", dodaje Dijana.


„Na početku nije bilo lako prihvatiti da imamo problem ali smo rekli sebi da sve dok postoji nada naćićemo i rješenje“, rekao je Matijas koji je bio velika podrška svojoj supruzi tokom postupka.


Elenora je sada cijeli njihov svijet


Svjesni činjenice da je teško ostvariti uspjeh nakon prvog postupka, kažu da im se nasmiješila srećna zvijezda i tako se rodila njihova Eleonora.


Nakon prvih godina roditeljstva i uživanja sa svojom kćerkicom Ljubojevići će se možda odlučiti i za drugu bebu. Sljedeći put postupak će biti jednostavniji jer su se odlučili za vitrifikaciju embriona.


To znači da će u budućnosti imati priliku da obave CryoET – odmrzavanje i prenos embriona u matericu i time izbjeći novi postupak i stimulaciju jajnika.Ali, do tada – uživaće sa svojom Eleonorom koja je sada njihov cijeli svijet.