PRIRODNO LIJEČENJE: Šta su Bahove kapi i kako nam mogu pomoći?

Bahove kapi su cvjetne esencije, dobijene iz cvjetova zeljastih i drvenastih biljaka koje većina holističkih i homeopatskih stručnjaka preporučuje kod psihičkih problema i kao dopunu terapiji konvencionalne medicine. Vjeruje se da povoljno djeluju na cijeli organizam zbog svog jedinstvenog svojsta – pomoći u eliminisanju negativnih misli.


 

Kako se koriste i da li su djelotvorne?

Homeopate koriste sve vrste cvjetnih esencija kako bi napravili mješavinu prilagođenu konkretnom pacijentu. Mješavine, odnosno esencije, koje opisuju nečiju ličnost nazivaju se »tipske«, a one koje opisuju neko raspoloženje nazivaju se «esencije raspoloženja«. Mnoge od njih su biljne kapi koje su istovremeno i tipske i esencije raspoloženja. Mješavina koja predstavlja »lični mix«, je napravljena u bočici od 30 ml, a uzimaju se 4 kapi 4 puta dnevno ili kad osjetite potrebu.


Praktičari se većinom vode onim što se nalazi na površini, a esencijama se prepušta da djeluju na trenutno najistaknutiji problem, redom kako se pojavljuju. Ovaj proces se naziva »ljuštenje slojeva«.

Na taj način se ne oduzima mjesto konvencionalnoj medicini, već se usmjereno pomaže osobi u nošenju sa emocionalnim tegobama koje su možda uzrok njegovog stanja ili ga dodatno otežavaju.


Bachove kapi su bezopasne, čak za djecu i trudnice, nemaju uticaj na dejstvo ostalih lijekova i nisu u interakciji sa hranom.

Esencija za prvu pomoć

Ovo je jedina cvjetna esencja koja je gotova mješavina pet različitih esencija izabranih tako da pomognu ljudima u različitim krizama i hitnim slučajevima:

· užasavanje, panika, ekstremni strah

· nestrpljivost

· šok i posljedice šoka

· strah od gubitka kontrole uma, hirovitost

· nepažnja, sanjarenje

Rekli bismo svaki od navedenih stanja opisuje period globalnog staha izazvanog pandemijom virusa corone.Liječenje Bahovom metodom možete obaviti sa magirstom farmacije i homeopatom Dušanom Tanasić u našoj zdravstvenoj ustanovi.
Zakažite svoj termin pozivom na broj 051 232 100
Izvor: www.pharmacentrum.ba