Jelovnik po vašoj mjeri

Razvojem genetike kao nauke dobili smo odgovore na brojna pitanja i danas je moguće kreirati plan ishrane napravljen prema genetskom kodu svakog pojedinca. To je oblast kojom se bavi NUTRIGENETIKA.


Šta je nutrigenetika?

Nutrigenetika je nauka koja proučava povezanost koja postoji između gena i ishrane koju konzumiramo. Poznavanje sopstvenih gena i genetskih predispozicija je od velikog značaja za prevenciju bolesti i kreiranje zdravijeg načina života u ovom ubrzanom svijetu.


Ključ zdravlja se krije u prevenciji

Analizom genetske slike je moguće spriječiti određene nasljedne bolesti na način da se pravovremeno otkrije rizik za njihov potencijalni nastanak.


Kod pacijenata sa metaboličlim sindromima nutrigenetika se pokazala veoma uspješno u tretiranju bolesti kao što su dijabetes, inzulinska rezistencija, problemi sa funkcijom štitne žlijezde i poremećajem hormonskog statusa.


Takođe je idealno rješenje za sportiste i rekreativce koji žele da unaprijede svoju fizičku snagu i otkriju koji im tip fizičke aktivnosti najviše odgovara. Ovaj način ishrane pokazuje izuzetne rezultate i kod ljudi koji žele da regulišu svoju tjelesnu masu i postignu željenu kilažu, te ujedno da produže mladost i ljepotu.


Nutrigenetičar u klinici Medico-S


Đorđe Pejić je prvi nutricionista koji je u svom poslu počeo da primjenjuje nutrigenetiku tako što zahvaljući genetskim testovima detaljno prilagođava plan ishrane svakom pojedincu.

Nutrigenetička analiza se izvodi uzimanjem bukalnog brisa što je bris koji se uzima sa unutrašnje strane obraza. Za ovaj test nije potrebna nikakva priprema te se može obaviti bilo kada u toku dana i traje svega nekoliko minuta.


Nutricionista Đorđe Pejić boraviće u našoj klinici 30. i 31. oktobra, a pregled i konsultacije možete zakazati pozivom na broj telefona 051 232 100.


+387 51 232 100

+387 51 232 102 

Koordinator za IVF 

+387 51 217 100

+387 66 480 518

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube
Logo-pronatal_SH.png
APOTEKA pharmacentrum logo.png