VEĆI TIM STRUČNJAKA DO JOŠ BOLJIH REZULTATA

Vantjelesnom oplodnjom koja se izvodi u Zdravstvenoj ustanovi „Medico-S“ do sada su rođene 1162 bebe. U konstantnom nastojanju da poboljša kvalitet rada i usluga koje pruža pacijentima ZU „Medico-S“ redovno analizira podatke koji su dostupni široj javnosti i referentnim institucijama Republike Srpske te na taj način planira nove strategije liječenja pacijenata.

“U namjeri da u narednom periodu postižemo još bolje rezultate, Zdravstvena ustanova 'Medico-S' uvela je neke od naprednih laboratorijskih metoda koje su dostupne svim pacijentima. Takođe smo izabrali i novi, veći tim ljekara koji su već nakon prvog mjeseca obavljenih procedura vantjelesne oplodnje pokazali izuzetne rezultate sa velikim brojem ostvarenih trudnoća”, izjavila je prof. dr Sanja Sibinčić, osnivač i direktor Zdravstvene ustanove “Medico-S”.

prof. dr Sanja Sibinčić, direktor ZU "Medico-S", članice grupacije Pronatal

Neke od novina u radu Zdravstvene ustanove „Medico-S“ odnose se i na svakodnevnu saradnju sa stručnjacima grupacije Pronatal iz Češke budući da je ova zdravstvena ustanova više od godinu dana članica jednog od najvećih IVF centara u Evropi.

“To znači da o svakom pacijentu pojedinačno vodi računa tim ljekara naše zdravstvene ustanove, a u saradnji sa kolegama iz Češke. Osim ljekara koji su svoju stručnu karijeru u oblasti reproduktivne medicine gradili na našim prostorima uspostavili smo saradnju i sa nekoliko stručnjaka iz regije ”, istakla je prof. dr Sanja Sibinčić naglašavajući da je proširen i laboratorijski tim stručnjacima koji su svoja doktorska zvanja stekli u inostranstvu.

Specijalizovana klinika za vantjelesnu oplodnju Medico- S, ujedno je zdravstvena ustanova koja okuplja vrhunski tim ljekara iz oblasti ginekologije i perinatologije, kojima je na raspolaganju nasavremenija medicinska oprema. Time pacijenti ove zdravstvene ustanove imaju na rasopolaganju najkompletniju  uslugu ove oblasti.