Laserska rejuvenacija vagine 

Laserski tretmani u ginekologiji su idealno rješenje ozbiljnih problema kod pacijentica sa simptomima vaginalne atrofije. Pod pojmom rejuvenacija ili podmlađivanje vagine smatra se uklanjanje posljedica porođaja, odnosno niza hormonskih zbivanja koje utiču na građu vagine tokom menopauze.

Laser 2.png

Donedavno, jedino rješenje problema vaginalne atrofije bile su hirurške intervencije, ali su laserski tretmani u ginekologiji otvorili mogućnost tretiranja brojnih problema na jednostavan i bezbolan način.  

Kome se preporučuje vaginalna rejuvenacija? 

svakoj ženi nakon porođaja, nezavisno od životne dobi

svakoj ženi u menopauzi

Za laserske tretmane u ginekologiji, klinika Medico-S koristi Almin FemiLift laser kome dajemo prednost u odnosu na ostale slične uređaje na tržištu budući da je riječ o laseru poslednje generacije koji omogućava cjelovit pristup liječenju uz minimalan broj tretmana.

Koje su indikacije za preporuku lasera?

sters urinarna inkontinencija

vaginalna atrofija 

vaginalna suvoća 

bolni odnosi

peckanje i bolovi u vagani 

pojačan vaginalni sekret uz česte upale

opuštenost zida vagine 

poboljšanje seksualnog života 

Šta je cilj vaginalne rejuvenacije? 

Vaginalna rejuvenacija je tretman koji se može preporučiti svakoj ženi, bez obzira da li je rađala ili ne. Na već ranije oštećeno vezivno tkivo, tokom godina dolazi do pada ženskih polnih hormona što ima presudnu ulogu u opuštanju vaginalnog zida, te područja velikih i malih usana. Dolazi do nekontrolisanog mokrenja, atrofije i suvoće vagine, potom peckanja i bolova što znatno utiče na kvalitet života.

Laserskom rejuvenacijom dolazi do jačanja i zatezanja vezivnog tkiva vagine, zadebljanja i obnove sluznice, potom uklanjanja suvoće vagine i sprečavanja nekontrolisanog mokrenja što umanjuje potrebu za hirurškom intervencijom.

Optimalan broj tretmana

Obično se savjetuju tri intervencije za koje nije potrebna posebna priprema, kao ni postoperativni oporavak. Intervencija je bezbolna, efikasna, neinvazivna te nema neželjenih efekata ili kontraindikacija.

Da li je potrebna priprema pred tretman? 

Pacijentkinjama koje nisu obavljale redovne ginekološke kontrole obično, prije intervencije, savjetujemo set uobičajenih ginekoloških pretraga kao što su vaginalni bris (ne stariji od 15 dana)  i PAPA nalaz star do godinu dana.

Promotivne cijene tretmana 

 

I tretman 600 KM

 

II tretman 400 KM 

 

III tretman 200 KM

+387 51 232 100

+387 51 232 102 

Koordinator za IVF 

+387 51 217 100

+387 66 480 518

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube
Logo-pronatal_SH.png
APOTEKA pharmacentrum logo.png