Laserska rejuvenacija vagine 

Laserski tretmani u ginekologiji su idealno rješenje ozbiljnih problema kod pacijentica sa simptomima vaginalne atrofije. Pod pojmom rejuvenacija ili podmlađivanje vagine smatra se uklanjanje posljedica porođaja, odnosno niza hormonskih zbivanja koje utiču na građu vagine tokom menopauze.

Laser 2.png
Kome se preporučuje vaginalna rejuvenacija? 

svakoj ženi nakon porođaja, nezavisno od životne dobi

svakoj ženi u menopauzi

Za laserske tretmane u ginekologiji, klinika Medico-S koristi Almin FemiLift laser kome dajemo prednost u odnosu na ostale slične uređaje na tržištu budući da je riječ o laseru poslednje generacije koji omogućava cjelovit pristup liječenju uz minimalan broj tretmana.

Koje su indikacije za preporuku lasera?

sters urinarna inkontinencija

vaginalna atrofija 

sters urinarna inkontinencija

bolni odnosi

peckanje i bolovi u vagani 

pojačan vaginalni sekret uz česte upale

opuštenost zida vagine 

poboljšanje seksualnog života 

Šta je cilj vaginalne rejuvenacije? 

Vaginalna rejuvenacija je tretman koji se može preporučiti svakoj ženi, bez obzira da li je rađala ili ne. Na već ranije oštećeno vezivno tkivo, tokom godina dolazi do pada ženskih polnih hormona što ima presudnu ulogu u opuštanju vaginalnog zida, te područja velikih i malih usana. Dolazi do nekontrolisanog mokrenja, atrofije i suvoće vagine, potom peckanja i bolova što znatno utiče na kvalitet života.

Laserskom rejuvenacijom dolazi do jačanja i zatezanja vezivnog tkiva vagine, zadebljanja i obnove sluznice, potom uklanjanja suvoće vagine i sprečavanja nekontrolisanog mokrenja što umanjuje potrebu za hirurškom intervencijom.

Koliko je tretmana potrebno? 

Obično se savjetuju tri intervencije za koje nije potrebna posebna priprema, kao ni postoperativni oporavak. Intervencija je bezbolna, efikasna, neinvazivna te nema neželjenih efekata ili kontraindikacija.

Da li je potrebna priprema pred tretman? 

Pacijentkinjama koje nisu obavljale redovne ginekološke kontrole obično, prije intervencije, savjetujemo set uobičajenih ginekoloških pretraga kao što su vaginalni bris (ne stariji od 15 dana)  i PAPA nalaz star do godinu dana.