Kvantna medicina 

Zdravstvena ustanova “Medico-S” uspostavila je saradnju sa vodećim stručnjakom kvantne i integrativne medicine u regiji, dr Slavicom Stefanović, koja je osnivač centra “Holistic dr Slavica Stefanović” u Beogradu.

Prema iskustvima naše zdravstvene ustanove, ali i drugih centara za vantjelesnu oplodnju, metode kvantne medicine doprinose uspješnosti postupaka te rješevanju dodatnih zdravstvenih problem na putu do zdrave trudnoće.

Šta je kvantna medicina?

Kvantna medicina podrazumijeva pristup zdravlju sa cjelovitog osnova.

Liječenje kvantnom medicinom dovodi do harmonizacije organizma u cjelini, tretiranja slabih organa, detoksikacije i dovođenja u ravnotežu čitavog organizma. Upravo je glavna prednest kvantne medicine u činjenici da posmatra organizam kao jednu cjelinu i nastoji da ga dovede u stanje “najmanje bolesti”.

Zahvaljući saradnji sa centrom “Holistic dr Slavica Stefanović” iz Beograda našim pacijentima su dostupne najsavremenije terapije kvantne medicine, test intolerancije kao i primjena aparata RMF biocybernetic.

Terapije kvantne medicine 

Terapije kvantne medicine nastoje da koriguju izmjenjene funkcije izazvane patološkim procesima, djeluju na prateća oboljenja te uspostavljaju elektromagnetnu homeostazu organizma.

Prema kvantnoj medicini i razumijevanju bolesti, prva stepenica u nastanku nekog oboljenja je poremećaj frekvencije u stabilnom elektromagnetnom polju čovjeka.

Osim u pripremi parova za vantjelesnu oplodnju, metode kvantne medicine su vrlo uspješne u tretiranju djece sa astmom, ekcemima i alergijama, a uspješno se liječe i metabolički problemi, šećer, masnoće u krvi, upalni procesi, alergije, problemi sa varenjem i mnogi drugi.