Edukativna predavanja "Savremeni pristup bračnoj neplodnosti"
Održana edukativna predavanja za desetine ginekologa BiH 
U namjeri da omogući kvalitetnu edukaciju iz oblasti humane reprodukcije tim stručnjaka ZU “Medico-S” i partnerskih klinika grupacije Pronatal tokom 2019. godine realizovala je seriju edukativnih predavanja pod nazivom “Savremeni pristup bračnoj neplodnosti”, koja su namjenjena specijalistima ginekologije i akušerstva kao i svim ljekarima zainteresovanih za oblast humane reprodukcije.
Savremeni pristup bračnoj neplodnosti Doboj
Prva predavanja, kojima su prisustvovali ljekari različitih specijalosti primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, održana su u Doboju, Mostaru i Trebinju potom u Tuzli, Bijeljini, Banjoj Luci i Sarajevu. 
Saradnja i nauka
Domaćin skupova bila je prof. dr Sanja Sibinčić, specijalista ginekologije i akušerstva koja je svoju profesionalnu karijeru posvetila humanoj reprodukciji i rješavanju problema sterilititeta te prof. dr Tonko Mardešić, medicinski direktor Pronatal grrupacije i jedan od najvećih evropskih stručnjaka reproduktivne medicine. 

Edukativno predavanje u Doboju, april 2019. 

Savremeni pristup bračnoj neplodnosti Mostar

Dijagnostika i liječenje neplodnosti

Iskustva i saznanja u domenu dijagnostike neplodnosti, muškom sterilitetu i vođenju, odnosno nadzoru trudnoće nastale nakon procedura vantjelesne oplodnje kolegama su stručnjaci ZU “Medico-S” i partnerskih klinika Pronatal grupacije: MUDr Nikol Mardešić, specijalista ginekologije i akušerstva, dr Danijela Madžar, specijalista ginekologije i akušerstva, prim. mr sci. dr Vesna Ćurić, specijalista ginekologije i akušerstva, Ing. Irena Milaković, klinički embriolog. 

Edukativno predavanje u Mostaru, maj 2019. 

Medico-S u Sarajevu
Prof. dr Tonko Mardešić u Sarajevu

Edukativno predavanje u Sarajevu održao je doc. dr Tonko Mardešić, koji je između ostalog govorio o temi: Važnost Antimilerovog hormona (AMH) u dijagnostici i liječenju neplodnosti. Posebno zanimljiva bila su i predavanja mr sanje Lukač koja je govorila o psihološkim aspektima neplodnosti. 

Predavanja su bila i prilika da se kolege širom BiH upoznaju sa najnovijim dostignućima iz oblasti humane reprodukcije, biomedicinski potpomognute oplodnje, ali i da razmijene znanja i iskustva iz prakse. 

Edukativno predavanje u Sarajevu, septembar 2019.